Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb al lange tijd keelpijn en last van longen als ik hoest. Hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het beste een bezoek brengen aan jouw huisarts. Het kan van alles zijn. Van een verwaarloosde verkoudheid tot chronische bronchitis of een longontsteking. Je geeft te weinig informatie om ons te kunnen laten weten wat jou mankeert. En zonder te weten wat de oorzaak is kunnen wij ook niet adviseren wat je ertegen zou kunnen doen. Laat het je huisarts onderzoeken, en hopelijk ben je er dan binnenkort van af.

Het heerst momenteel ook enorm hoor, verkoudheid, hoesten, keelpijn en een lichte griep. Doordat het heerst kom je er lastiger vanaf. Let wel op verschijnselen die op een longontsteking kunnen duiden. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/74102-longontsteking-of-pneumonie.html Probeer verder veel te drinken om de keel vochtig te houden. Neem de goede hoeestdrank: een prikkeldempende hoest bij een prikkelhoest en een slijmoplossende hoestdrank bij een productieve hoest (waarbij je slijm ophoest). Verwar deze twee nooit met elkaar.