Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is liggen in deze positie slecht voor me?

Ik lig regelmatig zijwaarts op me bed te gamen, en dan staat mijn laptop tegen mijn bed aan op een tafeltje, en ik vroeg me dus af of dit slecht is voor mijn rug.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je te lang met een gebogen rug zit is het slecht voor je tussenwervelschijven omdat die o.a. gevuld zijn met vocht waardoor ze kunnen indeuken. En als je een lange tijd met een gebogen rug zit kan het zijn dat ze langer ingedeukt blijven waardoor ze op je zenuwen gaan drukken. (Later krijg je een hernia) Hopelijk begrijp je door deze uitleg waarom het slecht is om lang met een gebogen rug te zitten of te liggen. Daarom kan je dus beter niet te lang met een gebogen rug gamen.

Het kan niet veel kwaad maar het is niet goed voor je rug. Je zal er misschien iets vaker ktamp in je rug door hebben. Toegevoegd na 1 minuut: ktamp moet kramp zijn

heel er goed is het niet maar het kan wel alleen als je last van je rug krijgt zou ik in een andere houding gaan zitten

Nee joh, als je er zelf geen last van hebt,blijf je zo toch lekker liggen. Als je last krijgt, ga je vanzelf in een andere houding liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100