Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik gepoept heb is het vaak zo dat ik veel wc-papier moet gebruiken om 'schoon te worden', komt dit door mijn lichaamsbeharing of iets anders?

Ik heb wel redelijk wat lichaamsbeharing maar vroeg mij af of het ook ergens anders door kan komen. Soms was ik mij naderhand nog een extra keer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ontlasting kan idd aan beharing blijven kleven, vooral als ze "smeuig" is. Wassen is dan de enige, nogal omslachtige manier om weer een schoon kontje te krijgen. Misschien dat minder vezelrijk voedsel er ook toe bij draagt, de "boel" schoon te houden.

Als je enigszins iets behaard ben kan je het beste vochtig toilet papier gebruiken en dan heb je van het gewone toiletpapier ook minder nodig.

Waxen die ster! Of vraag aan een Indo hoe die dat schoonmaakt. Met de tjebok fles. Zoek maar op haha. Je kont wassen met water en daarna vegen...zoiets ja. Zeg maar zelf, hoe ruim je poep van je hond in de kamer op? Toch niet alleen met een veeg papier? Dweilen die hap!

Gebruik na het gewone wc-papier ook de vochtige variant. Dan gaat het veel gemakkelijker en weet je ook zeker dat alles weg is. Hoe je ontlasting is overigens, ligt veel aan wat je eet. Als jij bijv. nooit of weinig meergranen/volkoren brood eet, maar alleen wit brood, veel aardappelen, gewone pasta i.p.v. de volkoren variant, witte rijst i.p.v. zilvervlies, geen verse groenten maar uit een blik of potje, veel zuivel (melk, vla, yoghurt, Mona-toetjes), en ook graag een vette hap van de Febo of ander junkfood eet... dan krijg je vanzelf 'plakpoep'. Nou ja, zo noem ik het dan. Ik heb dat nooit. Maar dan ook echt nooit. :)

Dat ligt gewoon aan de dikte van je ontlasting, je moet maar eens opletten als je dikke ontlasting hebt, dan is het veel minder,als ik zelf aan de sate gezeten heb, heb ik bijna een rol nodig.

Van de meeste soorten zuivel kan je ook gladdere drollen krijgen. Maar dan moet je geen slappe ontlasting hebben, dus voldoende eiwitten, wel vezelrijk en niet te vet eten.

Het is ook een mogelijk dat je te snel van de wc af wil. Dat je nog niet helemaal bent uitgepoept. Jij denkt dat je klaar bent na de eerste aflevering, maar nee, er komt er nog wat achteraan. Maar dan ben jij al aan het afvegen. Gevolg: jij veegt poep af die niet aan je anus gekleefd zat, maar die dus nog bezig was er uit te komen. Vooral als je wat smeuige poep hebt kan dat gebeuren. Gewoon even wat langer blijven zitten en even afwachten of er misschien nog wat komt. Soms duurt het nu eenmaal wat langer.

Plakkerige poep kan te maken hebben met je vetvertering, of met een (te) vezelarm dieet. Vezels maken je poep soepel, maar ook compact, zodat je weinig meer hoeft af te vegen. Vooral slechte koolhydraten, zoals je die vindt in witbrood, zoutjes, witmeelproducten en glucose, kunnen ervoor zorgen dat je poep erg plakt. Ook kan het te maken hebben met problemen met je lever, alvleesklier of gal. Als je dus eerst hele normale ontlasting had, en sinds kort is het ineens heel erg plakkerig, en dat is niet voor twee weken, dan kan dit duiden op een gezondheidsprobleem. Je merkt dan ook dat de poep minder goed doorspoelt, dus dat je drie keer moet doortrekken en dan nog strepen houdt in de pot. Als je alleen problemen hebt met afvegen, en niet met het wegspoelen, dan zal het waarschijnlijk niet aan de consistentie van je ontlasting liggen. Het kan inderdaad zijn dat je niet genoeg geduld hebt, en even wat langer moet blijven zitten een volgende keer. Maar lichaamsbeharing maakt afvegen inderdaad ook lastiger, omdat daar natuurlijk je poep meer in blijft hangen. Een oplossing is het gebruiken van vochtig toiletpapier in combinatie met het gewone, en voor het gewone papier geen hele hard variant kiezen. Dat smeert namelijk meer uit dan dat het opveegt soms. Gebruik niet direct vochtig papier maar veeg eerst af met droog toiletpapier, anders ga je ook aan het uitsmeren. Het laatste beetje kun je prima met vochtig papier wegkrijgen soms, of inderdaad even met een washandje. Een bidet of spoelföhninstallatie in je toilet is ook handig, maar installeren is een hoop meer gedoe dan het kopen van een paar pakjes vochtig toiletpapier :-) Er zijn ook wegwerpwashandjes of kleine verpakkingen vochtig toiletpapier, erg handig als je veel onderweg bent. Of je moet gaan ontharen, maar dat zou voor mij persoonlijk in elk geval niet m'n eerste keus zijn..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100