Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat ik na het sporten de volgende dag geen spierpijn heb?

Ik train 5x in de week in de sportschool en ik train elke dag intensief 1 spiergroep per dag voor ruim 2 uur. Zoals vandaag heb ik de biceps en de triceps getraind maar ik voel al geen spierpijn meer na 2 uur na het sporten.
(Biceps/triceps = armen dus 1 spiergroep voor mij ook al is dat niet zo)

En de volgende dag heb ik misschien 3% van de 100% spierpijn die je eigenlijk zou moeten hebben. Doe ik iets verkeerds bij het sporten misschien? Wat denken jullie hier van? Verder dieet ik ook en probeer ik 2.5x mijn lichaamsgewicht qua eiwit te eten en 5x mijn gewicht aan koolhydraten te eten.

^ Voor het geval dat misschien iets er mee te maken kan hebben.

Toegevoegd na 1 minuut:
Na het sporten kan ik als voorbeeld bij ''Chestday'' niet eens meer 1 push up doen.. Maar de volgende dag merk ik daar bijna niks van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is gewoon gewenning. Je spieren wennen aan de beweging en zullen dan minder pijn gaan doen. Ik zou me eerder zorgen maken als je altijd spierpijn hebt als je zoveel traint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100