Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welk vrij verkrijgbaar medicijn is het best werkzaam tegen hooikoorts bij kinderen?

Reactine helpt niet.
Homeopathie doen we niet aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn veel soorten medicijnen die helpen bij hooikoorts, alleen niet alles helpt bij iedereen. De meest verkrijgbare zijn, loratadine, bv Allerfre en cetirizine bv Reactine. Het is dus een kwestie van uitproberen als Reactine niet werkt, probeer dan een middel met loratadine.

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

Waarom een vrij verkrijgbaar medicijn ? Als ze echt hooikoorts hebben, en daar echt last van hebben, kan het denk ik geen kwaad om er mee naar de huisarts te gaan. Wellicht kan hij je een tip geven voor een over-the-counter-medicijnen dat prima helpt, maar misschien hebben ze ook wel gewoon iets op recept nódig. Niet spelen met de gezondheid van je kinderen, natuurlijk. Het beste werken in de regel anti-histaminica. Die zijn ook zonder recept verkrijgbaar. Als reactine dus echt niet helpt, hebben ze wellicht helemaal geen hooikoorts of allergie. Ook voor die diagnose zul je bij de dokter langs moeten.

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/zz14.html

Hooikoorts wordt vaak als verzamelnaam gebruikt voor allerlei allergie-verschijnselen. Weet je zeker dat het hooikoorts is? En is ze dan allergisch voor bepaalde bloesems, of voor grassen, of voor bepaalde bomen? Dat kan allemaal uitmaken voor het medicijn wat het beste kan werken. Heeft ze een loopneus? Traanogen? Hoofdpijn? Of alleen erge niesbuien? Of nog meer of andere verschijnselen? Dat kan allemaal uitmaken voor het medicijn wat het beste kan werken. En ook de leeftijd. Dus als ze veel last heeft zou ik het nader laten onderzoeken, bloed prikken etc. En niet zelf gaan rommelen met een kind. Ik spreek over 40 jaar ervaring met "hooikoorts". Ik heb zware anti-histaminen gehad en injecties. Gelukkig zijn de moderne middelen niet zo heftig. Nu heb ik van de dokter Aerius. Dat is loratadine. Dat is ook vrij te koop. Op receptten gaat het van je eigen risico af, maar ik heb uitgerekend dat het toch goedkoper is op recept! Zelfs in vergelijk met de merkloze spullen van Kruidvat en Etos. Verder heb ik een neusspray die bij mij goed werkt: Fixonase. Niet iets wat je zo maar door een kind laat gebruiken. Tot slot gebruik ik af en toe Cetirizin, voor 99 cent bij de Aldi te koop. Daar kan je heel slaperig van worden. Kijk ook hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/medicijn-onderdrukker-hooikoorts.8513

persoonlijk gebruik ik: Cetirizine diHCL HTP 10 mg het werkt erg goed (vooral tegen jeukende ogen en koorts) ik heb er zeer goede ervaringen mee. kinderen vanaf 6 jaar. voor kinderen 2 keer een halve tablet per dag, volwassen in één keer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100