Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Last van kleine tikken door lichaam?

Ik heb sinds kort kleine tikken door het lichaam. Het zijn kleine tikjes, een plof, een duw of hoe je het zelf ook noemt bij de ledematen. De gewrichten bewegen er niet door en te tikken zijn niet hard. Maar ze vallen op omdat ik er nu oplet. Ben wel enorm gespannen geweest de laatste 2 maanden. (Verhuis,school,blabla)

Ze verschijnen ongeveer 3 keer per uur ofzo als ik er op let. Ik denk niet dat het fasciculaties zijn, de tik duurt nog geen één seconden en is pijnloos. Wel heb ik ze over heel mijn lijf op vaste plaatsen. (Knie,pols,elleboog en billen)

Ik neem nu magnesiumsupplementen. Iemand ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zijn samentrekkingen van de spieren. Ik heb daar ook last van,vooral als ik vermoeid ben of gespannen. K,heb het heel erg als ik in de tuin heb gewerkt, dan zie ik m,n spieren gewoon bewegen. Niks ernstig maar toch vervelend. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb ook magnesium gebruikt,het is een spierversterkend middel kan helpen, ik had er geen baat bij. Maar vooruit iedereen is niet eender. Het beste Toegevoegd na 5 minuten: Gebruikte wel eens iets van dr, vogel een rustgevend middeltje daar had ik wel baat bij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100