Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het verschil tussen een ligament en pees?

Zoals de titel het zegt: wat is exact het verschil tussen een ligament en een pees?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een pees of zeen is een verbinding tussen een spier en een bot, waarmee de spieractiviteit op het bot wordt overgedragen. De functie van pezen is spieren stevig aan je skelet binden. Een Ligament (afkomstig uit het Latijn: ligare - binden, verbinden) is een band van bindweefsel om een gewricht. http://nl.wikipedia.org/wiki/Ligament_(anatomie) Een knieband is een ligament, een band in de knie. In de knie zitten een aantal van die banden (ligamenten), die als functie hebben het bij elkaar houden van de botstructuren. Dus niet het verbinden van bot aan spieren.

Ligament is een band van collagene bindweefselvezels die de gewrichten bijeen houden. Bekijk het als een spanband die je gebruikt om een vracht bij elkaar te houden Zonder deze banden zouden onze gewrichten niet kunnen functioneren omdat ze ongecontroleerd over elkaar zouden bewegen. Zij hebben een ondersteunende functie Een pees is dat gedeelte dat de kracht van de spier overbrengt op het bot. Het heeft een bewegingsfunctie. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100