Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijn in linkerlies. Wat kan dat zijn?

Ik heb sinds vandaag een zeurende/stekende pijn in mijn lies. Het trekt door naar (de achterkant) van mijn bovenbeen. Ook zeurt het een beetje in mijn onderbuik.

Toegevoegd na 24 minuten:
Ik sport heel af en toe en dat is al een week geleden. Het is in de loop van de dag begonnen maar wordt steeds erger.

Weet jij het antwoord?

/2500

De punt van je fietszadel staat waarschijnlijk te ver naar links. Dat zou een oorzaak kunnen zijn.

het zijn waarschijnlijk darm krampen.. het is niet je blindedarm want die zit rechts je kan ook last hebben van kolieken drink eens wat kamille thee daar worden je darmen wat rustiger van succes mocht het niet over gaan ..morgen even naar de huisarts

dit is zo weinig informatie, dat r geen zinnig antwoord op gegeven kan worden. waarmee/wanneer is het begonnen? is er een aanwijsbare oorzaak? doe je veel aan sport of is er een andere regelmatige zware lichamelijke belasting. het lijkt me sowieso goed om hierover een arts te raadplegen.

kan misschien een kleine liesbreuk zijn ofwel spastisch colon.absoluUt mee naar de dokter gaan.

Op basis van je beknopte info zou ik als eerste denken aan overbelaste spieren in je lies. Maar zoals altijd: overleg met je huisarts, die is er voor opgeleid. Die kan je ook vertellen of je even rustig aan moet doen met bewegen of juist in beweging moet blijven. (Ik had zelf een keer een liesblessure met soortgelijke klachten als jij beschrijft, ik moest vooral elke dag een paar flinke rondjes wandelen, en dat hielp inderdaad - maar misschien is het bij jou iets heel anders.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100