Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand iets wat snel helpt tegen maagzuur?

Ik ben een meisje van 16 jaar en ik heb reflux! Omdat ik vrijdag voor onderzoek naar het ziekenhuis moet mag ik mijn medicijnen niet meer innemen en omdat ik nogal een hoge dosering heb en veel medicijnen per dag moet innemen heb ik al snel maagzuur als het niet kan en mag! Heeft iemand een goede tip voor me om te eten of drinken of iets anders? Want ik heb een heel erg branderig gevoel in mijn slokdarm! ik ben trouwens
maandag al gestopt met de medicijnen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Water drinken! Dit verdunt de maagzuur

Ha, die Xxxxanne; Ik heb er zelf gelukkig weinig last van, maar een Rennie wil mij nog wel eens helpen. En anders een flinke beker melk drinken ook wel.

Cola werkt bij mij tegen brandend maagzuur.

Een rennie nemen en veel (koolzuurhoudende dranken) drinken.

Bij mij helpt het als ik anijsmelk drink.

Als je helemaal geen medicijnen meer mag tot het onderzoek, dan zijn er wel een aantal voedingstips inderdaad om rekening mee te houden: * Vermijd zoveel mogelijk vette producten. Hoe meer vet er in je eten/drinken zit, hoe meer maagzuur er nodig is om dat vet te verwerken. * Vermijd koffie, sommige kruidenthee, scherpe kruiden, pepermunt, citrusvruchten, chocola, alcohol en koolzuurhoudende dranken. * Probeer je maaltijden wat te verdelen over de dag in kleinere porties. Dus niet 3x een grote maaltijd, maar 6x of 8x kleine beetjes. Vermijd een overvolle maag. * 3 uur voordat je gaat slapen niet meer eten. Want als je gaat liggen terwijl je maag nog met verwerken bezig is, zit er meer maagzuur in je maag wat naar boven kan komen door de zwaartekracht van een liggend lichaam. * Als je toch wat wil eten 's avonds, doe dan alleen wat lichte vanillevla. Zachte melkproducten helpen het zuur wat verminderen (scheikunde: kalk dempt zuur). * Een lepel havermout bij iedere (kleine) maaltijd kan ook goed helpen. Gewoon even lekker op knabbelen, en even niets bij drinken. * Een theelepel gezuiverde krijt (verkrijgbaar bij de drogist) toevoegen aan water en dat opdrinken. * Een paar blaadjes groene basilicum eten. * Verhoog het hoofdeind van het bed iets. Zo ligt je hoofd iets hoger en stroomt het maagzuur minder snel omhoog. Niet te hoog, want hierdoor komt er juist meer druk op je maag. * Draag kleding die losjes zit ter hoogte van de maag. Geen te strakke broeken of riemen. * Buig bij het bukken niet voorover maar zak door de knieën. * Voor de langere termijn: Zorg voor een gezond gewicht. Bij overgewicht komt er meer druk op de maag waardoor de klachten kunnen toenemen. * Zorg voor een goede stoelgang. Verstopping verhoogt de kans op brandend maagzuur. Eet gezond en vezelrijk, drink voldoende vocht en zorg voor beweging. Succes en ook met de onderzoeken!

Bij mij helpt pepermunt tegen maagzuur.

Inderdaad, een flinke glas melk helpt erg goed. Cola en dat soort troep is bij mij juist de boosdoener!

Ik ben ook maagpatient. Bij het slikken van geneesmiddelen krijg ik altijd een extra medicijn om dit in m'n maag te laten verzachten. Voor ieder is het persoonlijk hoe huis-tuin-en-keuken middeltjes helpen. Een flink glas (bij mij warme) melk helpt bij mij goed! Kooltjes schijnen ook te werken (lol) Mijn opa was kolenschepper/ machinist van een stoomtrein. Hij vertelde altijd dat het beste middel een zwart kooltje was indien je geen medicijnen voor handen hebt!

Muntthee drinken helpt goed tegen maagzuur!

Melk is lang niet altijd bevorderend aangezien het de slijmvorming stimuleert. Ik gebruik altijd gaviscon, vrij verkrijgbaar bij een drogist. Het legt een soort laagje op het zuur, zodat het niet omhoog kan komen in je slokdarm en daardoor dus geen maagzuur krijgt. Ik weet niet of je het mag hebben, aangezien je zegt datje geen medicijnen meer mag nemen. Vraag het anders je huisarts of apotheek. Ook rennies zou ik even vragen of dat mag. Bij mij heeft het nooit gewerkt trouwens, de rennies. Sterkte. O ja, kijk ook eens op onderstaande site, daar staan huis tuin en keuken middeltjes tegen maagzuur.

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Ik neem gaviscon, een soort siroop....dat helpt bij mij beter dan een rennie. Wat ook (soms) helpt, is een sneetje droog brood eten, dat absorbeert het zuur een beetje. Ik heb alle weken brandend maagzuur. En voor de veiligheid zou je beter je maag eens laten nakijken, want dat zuur is niet zo gezond hoor....dat brand telkens als het naar boven komt. daarmee het ook pijn kan doen. Zorg voor een gezond gewicht. Bij overgewicht komt er meer druk op de maag waardoor de klachten kunnen toenemen.. Zorg voor een goede stoelgang. Verstopping verhoogt de kans op brandend maagzuur. Eet gezond en vezelrijk, drink voldoende vocht en zorg voor beweging Vermijd in ieder geval een overvolle maag. Ook vet eten kan je gevoelig maken voor brandend maagzuur. Onderstaande lijst bevat voedingsmiddelen die erom bekend staan bij veel mensen klachten te geven:. koffie chocola citrusvruchten alcohol kruidig eten

Aardappelsap is heel goed. Het klinkt misschien raar maar het werkt echt. Je kan het krijgen in natuurwinkels.

King zachte pepermuntjes ... of gelijkaardige zachte muntjes, en water.. het helpt echt... geef het even tijd.

Als het snel moet werken, bv voor het slapen gaan, heb ikzelf vaak profijt van Gaviscon zuigtabletten (ook vloeibaar verkrijgbaar), als het vooral lang moet werken maar "snel" niet van belang is, kan je zantac tabletjes proberen, als je van te voren al weet stress o.i.d. snel innemen (deze heb je ook in zantac bruis, die je op moet lossen in een glas water) Natuurlijk is het wel van belang dat je zelf na moet gaan of het in combinatie mag met je medicijnen succes en sterkte

wat bij mij altijd helpt is een schepje suiker

Dit klinkt misschien heel erg gek, maar een stukje van een witte krijtje opeten helpt tegen maagzuur. Ook helpt vanillevla heel erg goed. Melk en pepermunt helpen maar even.... en een rennie helpt natuurlijk ook goed.

Heel mijn leven ben ik al maagpatiënt geweest en veel middeltjes heb ik daarom al uitgeprobeerd. Verreweg het beste middel is gebleken: Het eten van zoete appelen. B.v. de Golden delicious. Vanaf het moment dat ik die 's avonds voor het slapen gaan ging eten, heb ik eigenlijk bijna nooit meer last van het maagzuur gehad. Neem die appelen dus maar gerust..ze helpen echt. Sterkte met je onderzoek en ook succes daarmee. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100