Hoelang moet een spalkje blijven zitten?

Ik heb vroeger slotjes gehad en heb het spalkje nu inmiddels 4 jaar (ben nu 20). Ik heb verschillende verhalen gehoord over de tijd dat je het spalkje moet houden variërend van je 25ste of voor de rest van je leven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de regel moet het draadspalkje levenslang bevestigd blijven. Zolang je er geen last van hebt, laat het dan gewoon zitten. Je kunt overwegen om de draadspalk (indien echt noodzakelijk !) te laten verwijderen als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: - Je kaken dienen uitgegroeid te zijn. - Je verstandskiezen in de onderkaak moeten volledig doorgebroken zijn en goed in de rij staan, of je verstandskiezen moeten verwijderd zijn (i.v.m. een slechte ligging of ruimtegebrek) Hoe langer de draadspalk blijft zitten, hoe beter.

Bronnen:
http://www.orthodontisthack.nl/Draadspalk.htm

hele leven

Gewoon de rest van je leven laten zitten. Zodra je het weg haalt, kan het door druk van de kiezen & eten weer gaan schuiven en dan staan je tanden weer gek. Onder heb ik er ook een. Boven was niet nodig, zei mijn orthodontist. Inmiddels leven we 20 jaar evrder en staat het boven weer scheef; Onder nog zoals de laatste dag.. :(

Zo lang als mogelijk. Als je er geen last van hebt en je kunt je tanden goed schoonhouden, dan laten ze het voor altijd zitten. Want zodra je hem eruit haalt zal de stand van het gebit langzaam verschuiven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100