Kun je geld verdienen door geld te wisselen ?

Is het mogelijk geld te verdienen door op een bepaalde manier geld in anderen valuta te wisselen en er vervolgens winst aan over te houden ?

Toegevoegd na 7 minuten:
Bijvoorbeeld ik ruil euro voor dollar en dollar voor een anderen munteenheid en vervolgens weer terug naar euro zo winst maken kan dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

jazeker kan dat, ik doe het ook, maar ik heb daar een "bot" voor zodat ik zelfs niks hoef te doen. foreign exchange noem je dat

Ja hoor, je verleent in dit geval gewoon een dienst en dus kan je er geld mee verdienen. In grotere steden zijn veel wisselkantoren die op die manier hun geld verdienen.

De banken doen niet anders, maar of je dat als particulier mag weet ik niet.

Jawel hoor, dat is goed mogelijk. Je kunt ook aandelen, goud, antiek, kunst, of zelfs huizen kopen, en die op een later tijdstip weer met winst verkopen. Maar het vervelende is, dat de kans dat je erop verdient ongeveer net zo groot is, als dat je erop verliest. Theoretisch is het dus zo, dat als je de hele dag niets anders doet dan dollars, kronen, en yens kopen en verkopen, je uiteindelijk precies kiet speelt. Maar er zit nog één addertje onder het gras: bij iedere transactie zul je te maken krijgen met bijkomende kosten. Want de persoon of bank, van wie je koopt, of aan wie je verkoopt moet er ook aan verdienen. Dus uiteindelijk zul je met verlies te maken krijgen, net zoals in het casino. Niet doen dus. Als hier aan te verdienen zou zijn, dan zou iedereen hier al druk mee bezig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100