Ik woon met mijn man en kinderen in marokko. hebben wij rechtt op kinderbijslag? Mijn kinderen en ik beschikken over een nederlandse nationaliteit

Mijn man heeft geen nederlandse nationaliteit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je zult een vergoeding in marokko moeten zien te vinden en die is er niet, dus bespaar jezelf de moeite!

Naar mijn geweten niet.

Nee. Dat recht heb je alleen als je met man en kinderen in Nederland woont. En dan nog alleen als de leden van je gezin legaal in Nederland verblijven.

Nee. je werkt niet in Nederland of heb je wel een detacheringsverklaring? Dat je in Marokko werkt voor een Nederlands bedrijf en daar bent gevestigd dientengevolge.

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/kin...

Er zijn zoveel Nederlanders met kinderen die verspreid over de hele wereld wonen. Stel je voor dat de Nederlandse Staat die allemaal kinderbijslag moest gaan betalen. Waarom in vredesnaam? Het antwoord is dan ook NEE.

Ik denk van niet en dat hoop ik ook.

Ik hoop van niet!! Iedereen zal dan even geld komen ophalen in Nederland...En wij maar betalen!!

Helaas kan het wel, hoe triest het ook is. Ik vind het graaien en het toppunt van hebberigheid. Het is te zot voor woorden, je bent vrijwillig vertrokken en wilt toch nog gebruik maken van sociale wetgeving zonder daaraan mee te betalen. Maar om antwoord te geven op je vraag: Als u of uw kind in Marokko woont, kunt in aanmerking komen voor kinderbijslag, zolang u ook aan de overige voorwaarden voldoet. U blijft in dit land recht houden, omdat er een verdrag is gesloten met afspraken over de controle op het recht op uitkeringen. Omdat het verdrag voorlopig in werking is getreden, moet het op termijn wel definitief ondertekend worden. Mocht dat niet gebeuren, dan kan het verdrag ongedaan worden gemaakt. In dat geval zullen dan de beperkingen van de Wet BEU gaan gelden en zal er geen recht meer bestaan op kinderbijslag.

Bronnen:
www.svb.nl

Normaal gesproken niet, tenzij je je inkomen vanuit Nederland blijft verdienen (detachering, overheidsfunctie oid). Maar er zijn een paar landen waarmee een verdrag is gesloten, en daar kun je wel NL kinderbijslag ontvangen, hoe beklopt het ook is. Marokko is - voorlopig- een van die landen . (Het verdrag is nog niet definitief en kan dus nog afgeschaft worden). Op dit moment kun je dus nog recht hebben op kinderbijslag, als je aan de andere voorwaarden (zie sociale verzekeringsbank) voldoet. Er zijn echter wel kosten aan verbonden. Het beste kun je de svb even bellen, ze kunnen je dan exact voorrekenen wat in jouw situatie van toepassing is en hoe je een en ander moet aanpakken / aanvragen.

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/add...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100