Hoe bewaar ik een zak voorgesneden boerenkool?

Heb kant en klare boerenkool i zo'n cellofaam zak, wil het in de vriezer doen. Moet ik dan eerst blancheren of kan het zo de vriezer in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kan het zo in de vriezer stoppen ik zou er alleen een extra zakje of bak omheen doen. bij mij is er wel eens 1 geknalt in de vriezer en dan heb je een hoop troep in je vriezer. de zakkenzijn meestal niet zo stevig die eromheen zitten. het is wel gewoon lekker uit de vriezer.

kan zo de vriezer in. geen probleem.

zou het zó in de vriezer doen. het schijnt dat in de zak iets zit dat bederf tegengaat. om dat intact te laten, zo de vriezer in. en op afzienbare tijd consumeren.

't Ligt eraan wanneer je het wilt gaan eten. Als je het langer dan b.v. een maand in de vriezer wilt bewaren, zou ik het even een minuut of 3 blancheren. Je doodt daarmee de enzymen die het bederf bevorderen. De zak is waarschijnlijk volgeblazen met stikstof en dat helpt ook veel bij de bewaring. Als je het maar een paar weken of zo wilt bewaren, kun je de zak zo de vriezer in doen. Geen probleem. De kool wordt er nog lekkerder van ook.

Ik heb de proef al eens op de som moeten nemen en zo'n zak ingevroren. Wij hebben geen verschil geproefd. Succes!

Je kunt het zo in de vriezen doen . Ik zou eerst de boerenkool bereiden en dan in de vriezer . Dan neemt het niet zoveel plaats in de vriezer in .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100