Hoe lang doe je gemiddeld over een 4-gangen menu?

met mijn dochters ga ik naar een theatervoorstelling.
mijn jongste denkt dat we geen tijd hebben voor 4-gangen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een viergangenmenu is een avondvullende bezigheid, als je tenminste niet constant op je horloge wil kijken, de obers en jezelf opjagen, en alsnog het dessert overslaan uit tijdgebrek. Je jongste heeft dus helemaal gelijk. Als je theater en uit eten gaan met elkaar wilt combineren, is het sowieso verstandig om naar een restaurant te gaan dat een bepaald theatermenu aanbiedt. Die zitten wel vaak ik de buurt van een theater. Er kan dan bij voorbaat door al het personeel rekening gehouden worden met je deadline. Die deadline kan dan o.a. gehaald worden omdat het meestal een menu met beperkte keuze is. Drie gangen heb ik bij dat soort menu's wel gezien, vier (nog) nooit.

Trek daarvoor toch maar 5 à 6 kwartier voor uit! Het moet wel gezellig blijven en niet van je rapraprap....

Tenzij je om 16 uur aan tafel gaat gaat het niet lukken. Hiervoor is het theatermenu in het leven geroepen. Twee gangen met koffie. geef het ook altijd aan bij het restaurant zodat ze er rekening mee kunnen houden.

Mijn persoonlijke ervaring is dat het heel erg van het restaurant afhangt. Ik ken restaurants die een avondvullend 3-gangenmenu voorschotelen, maar ook restaurants die je het liefst binnen het uur weer zien vertrekken en het bord onder je neus vandaan trekken als je de laatste hap amper binnen hebt. Mijn advies: bel het restaurant van je keuze, vertel wat je plannen zijn en vraag naar hun werkwijze. Een goed restaurant heeft je een eerlijk beeld en vertelt je of het haalbaar is of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100