Hoe maken ze bij de turkse bakker van die hompen kebab om het daar vervolgens vanaf te schaven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zijn allemaal Lappen vlees die op een spies worden gezet en goed aangeduwd worden. Vervolgens word de spies met vlees (net als bijvoorbeeld hoe iemand de heg van zijn tuin in de juiste vorm knip) bijgewerkt zodat hij de juiste vorm krijgt. Dit allemaal word over het algemeen in grote fabrieken in duitsland gedaan Toegevoegd na 1 minuut: Vaak gaat het om Een spies met Lams, Kalkoen of een mix van beide

Dat zijn allemaal laagjes gekruid vlees heel strak op elkaar gestapeld.

De keuringsdienst van waarde heeft er een aflevering over gemaakt. Het zal je verbazen!

Bronnen:
http://player.omroep.nl/?aflID=10553553

Bij het programma Keuringsdienst van waarde is te zien hoe er traditioneel en modern kebab gemaakt wordt.

Bronnen:
http://sites.rvu.nl/page/7202/nl

Kebab is gebraden gekruid kalfsvlees of kip. De naam komt uit het Perzisch en betekent gebakken vlees. Kebab bestaat uit laagjes vlees die op een grote pin geperst worden. Voor kebab wordt rund-, schaaps- en kippenvlees gebruikt. Door moslims wordt nooit varkensvlees gebruikt. De pin draait rond en wordt op een plek verwarmd. Door met een mes of snijapparaat af te snijden krijg je kleine plakjes vlees. Broodje kebab Kebab wordt in Nederland en België vaak op een broodje gegeten, aangevuld met groente, knoflooksaus en sambal. Soms wordt het vlees ook op een wrap (een soort pannenkoek) gedaan, die wordt opgerold. Dit heet een dürüm. Bij kebab hoort de typisch Turkse drank ayran. Meest voorkomend in België en Nederland is de Turkse döner kebab.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kebab

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100