Hoelang kun je afgehaald eten bij de chinees bewaren?

Ik had een maandmenu gehaald maar dit was toch wel erg veel.

Ik verdeel het normaal gesproken al over twee-opeenvolgende dagen maar ik heb nu nog een bak met kip, ananas gemend met andere dingen over.


Hoeveel dagen kun je zoiets bewaren zodat het ook nog eetbaar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maximaal 2 dagen in de koelkast lijkt me wel mogelijk. Langer zou ik het niet bewaren.

Ik zou het bewaren in de koelkast en dan de volgende dag opeten. Kom je daar niet aan toe, gooi het dan weg. Probleem met Chinees eten is dat je niet weet wanneer het precies voor de eerste keer bereid is. Veel Chinezen maken hele grote hoeveelheden van tevoren en warmen dat voor de klanten op in magnetrons. Wat niet op gaat wordt bewaard voor de volgende dag, of de dag erna of... Neem dus geen risico en bewaar het maximaal één dag.

Ik heb (erg) veel ervaring met Chinese keukens en ben een van de weinigen die in zeer veel keukens en koelingen mocht kijken. Ze waren namelijk zelf te lui om de spullen op te ruimen en dat deden wij dan maar als service (bezorging voorraad groenten) Bedenk dat er zo'n 5 kg gekookte rijst en nassi de hele dag bij de deur staat af te koelen en even wordt geroerbakt voor de nasi goreng. Saté wordt alleen maar warmgehouden en als je pech hebt (wel, die details zal ik maar niet hier vertellen). Ik heb dit eigenlijk alleen bij Chinese restaurants gezien, niet bij Indische of Thaise bijvoorbeeld. De lekkere rode sauzen staan met emmers van 10 liter op de grond, met een beetje mazzel in de koelcel, maar ik zag ze ook vaak ernaast en soms zonder deksel gedurende productie uren (kat liep bij sommige restaurants ook rond om de muizen te weren). Kortom, mede door mijn ervaringen bewaar ik Chinees voedsel maar één dag. Een keer goed opwarmen. Normaal gesproken kan je voedsel dat hygiënisch is bereid door een goed Chinees restaurant, 2-3 dagen gekoeld bewaren. Dit geldt voor voedsel dat heel goed is doorbakken, zoals vlees. Gekookte rijst kan je de volgende dag nog eten. Daarna beter van niet. TIP: Je zou het wel in kunnen vriezen, dan kan je het nog één keer later heel goed doorverwarmen. Toegevoegd na 6 minuten: De consumentenbond schrijft het volgende ter nuancering van mijn antwoord: "Chinese restaurants kampen vaak met het imago dat er onhygiënisch gewerkt zou worden. Onderzoek door de Consumentenbond van 240 maaltijden uit 40 restaurants wijst niet in die richting. Maar toch zijn er restaurants die hun zaakjes niet helemaal op orde hebben." Kortom, ook ik moet oppassen niet te generaliseren. Mijn ervaring is gebaseerd op (destijds) mijn klanten. Daar werkte 90% onhygienisch, wat misschien iets zegt over de klantenkring van mijn werkgever destijds.

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/test/voeding...

Mijn ervaring is dat je het nog weken kunt bewaren, maar wel onmiddellijk de vriezer in met het spul. De bacterieen groeien explosief, maar in een vriezer die goed koud is, rem je dat proces enorm af. En van een paar bacterieen ga je niet meteen dood hoor.

Tot exact een maand na aankoop. Tenminste, dat geldt voor een maandmenu. Het weekmenu is korter houdbaar.

2 dagen in de koelkast maar wel goed verwarmen,ook kun je het invriezen na het goed te hebben af laten koelen. Heb je altijd iets makkelijks in voorraad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100