Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe voorkom ik dat de appel verkleurt?

Wij willen morgen fruitspiesjes maken , maar hoe voorkom ik dat de appel verkleurt?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Doe wat citroensap over de appels en schudt een paar keer. Ze het in een vergiet, zodat het vocht weg kan.

Nu kun je ze verwerken in de spies. Ze zullen dan veel minder snel verkleuren. Citroensap fungeert dan als een soort conserveermiddel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

besprenkelen met citroensap.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
beetje citroensap er over heen druppelen, helpt echt!
Koop een citroentje en pers deze of druppel wat over het fruit.
succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kunt er plastic folie over doen, als je klaar bent met de spiesjes.

Wat je ook kunt doen, is eerst een beetje kaneel op de appelstukjes doen (stukjes in een pan of vergiet doen, kaneel erbij, beetje omschudden). Dan verkleuren ze wel, maar dan valt het niet meer op vanwege de kaneel. En het is nog lekker ook :)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Goed idee en lekker+
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
oh natuurlijk, kaneel kan ook :) +je
Leg ze even in wat seven up, Werkt hetzelfde als citroen maar geeft ook gelijk een lekker smaakje er aan
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Citroen, doe ik ook altijd als ik fruitsalade maak. Blijft de appel mooi van kleur door.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding