waarom hebben mannen meer energie nodig dan vrouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bedoelt meer calorieën? Dat komt omdat een mannenlichaam uit meer spierweefsel bestaat dan een vrouwenlichaam. Spieren verbruiken nu eenmaal veel meer energie.

Omdat mannen groter zijn en meer spierweefsel hebben dan vrouwen. Gemiddeld genomen dan. En spierweefsel verbruikt meer calorien dan vetweefsel.

Omdat wij kerels, veel harder (moeten ) werken !

Mannen doen meer. (Daarom hebben ze meer spieren - dat is een gevolg, en geen _oorzaak_ voor 'meer energie nodig hebben'!) Mannen _moeten_ ook meer doen, anders zijn ze niet aantrekkelijk voor vrouwen. Evolutie. Als je niet breed geschouderd en gespierd bent, heb je minder kans op nakomelingen. Vrouwen willen zich veilig voelen en de man moet de (te krijgen) kinderen kunnen beschermen. Gevolg: mannen die kleiner van stuk zijn dan vrouwen, hebben relatief minder kans om nakomelingen te krijgen (die ook klein zijn).

Vrouwen verbranden doorgaans minder calorieën dan mannen omdat ze: •Lichter zijn: hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je verbrandt. •Minder spieren hebben: hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt. Vrouwen hebben over het algemeen meer vet en minder spieren dan mannen. Dat is het! Er is niet een magisch kenmerk dat maakt dat vrouwen minder calorieën verbranden dan mannen. Een man en een vrouw die beiden 70 kilo wegen met een vetpercentage van 15%, zullen beiden hetzelfde aantal calorieën verbruiken.

Bronnen:
http://www.caloriecalculator.nl/caloriever...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100