Maken Nederlanders als enigst land vla?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. in andere landen staat het bekend als Custard, en kan zowel van een dunne saus tot een dikke creme geserveerd worden bij diverse gerechten of als vulling in bv eclaires. Toegevoegd na 44 seconden: zie google: custard as desert Toegevoegd na 57 seconden: http://www.google.nl/search?q=custard+as+desert&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&client=firefox-a&rlz=1R1GGGL_en___NL359

Nee hoor, in Duitsland eten ze t ook. Dan heet het "pudding".

Vla bestond oorspronkelijk alleen in Nederland. In 2006 werd langzaam ook in Duitsland vla geïntroduceerd, onder de Nederlandse naam 'vla' aangezien er geen oorspronkelijk Duits woord voor bestaat....

Hier een stukje uit wiki. Vla bestond oorspronkelijk alleen in Nederland. In 2006 werd langzaam ook in Duitsland vla geïntroduceerd, onder de Nederlandse naam 'vla' aangezien er geen oorspronkelijk Duits woord voor bestaat. De Nederlandse zuivelboerderijen genaamd "De Zuivelhoeve", die "boer'nvla" maken, verkopen dit onder andere in Duitsland als "Bauernvla". In de vroege middeleeuwen werd vla gespeld als 'Fla'. Na de aanpassing aan de nieuwe Nederlandse spelling is het 'vla' geworden.

Ja! Nergens anders kennen ze vla, zoals wij hem in Nederland maken. Alle andere landen maken pudding, dat is toch wel een verschil. Pudding is veel steviger dan vla.

Ik eet al een generatie lang custard vla in Frankrijk, dunne en dikke. De dikke custarrd vla is de basis voor creme brulee, wat ik 50 jaar geleden al in Parijs at.

In Suriname word ook gele vla gemaakt. Dezelfde als we hier kennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100