Zit er echt "afval" vlees in een frikandel? Wat zit er exact in voor vlees?

Weet jij het antwoord?

/2500

In frikadellen zit varkensvlees, kippenvlees, paardenvlees, paneermeel en de nodige smaakmakers.

Er werd wel eens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40 %), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kipfrikandellen die tot wel 80% kippenvlees bevatten en geen varkensvlees.

nee er zit geen afval in er zitten stukken vlees in die niet verkocht kunnen worden omdat het geen mooie lapjes zijn al die stukjes worden samengevoegd met de nodige kruiden fijngemalen en dan in in de vorm van een frikandel gemaakt

Nee echt geen afval vlees, maar vooral restvlees van kip, en paardenvlees. Paardenvlees eten mensen over het algemeen liever niet, daarom is het makkelijk om hierin te verwerken.

Ingredienten van een frikandel: wat zit er nou in die lekkere snack die je vaak bij de snackbar haalt? In een frikandel zit voornamelijk paardenvlees (het magere vlees uit de voorkant van het paard). Verder zit er varkensvlees in verwerkt (het spek van de rug van het varken) en slachtafval van de kip. Geen botten en ingewanden worden er (meer) meegenomen in de productie van een frikandel. De rest bestaat uit water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers.

Bronnen:
http://www.sochicken.nl/billybilly/horeca/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100