Is volle melk gezonder dan halfvolle melk?

Omdat mijn dochter een laag gewicht heeft, heb ik het advies van het consultatiebureau gekregen om haar voortaan volle melk te geven. (ze eet goed). Voorheen was dat het standaard advies, maar omdat er steeds meer kinderen met overgewicht zijn zeggen ze dat niet meer. Zit er niet veel verzadigd vet in volle melk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, er zit (verzadigd , dierlijk) vet in volle melk, maar laten we wel wezen, dat gaat om 3,5 % ; bepaald geen schokkende hoeveelheid. We zijn sinds pak hem beet de jaren 80 een beetje 'gehersenspoeld' door de boodschap 'vet = slecht; , maar net als alle andere voedingsstoffen, hebben we ook vetten gewoon nodig. Zij het in beperkte mate. Geloof het of niet , maar er lopen heel wat mensen rond met stevig overgewicht, die ondervoed zijn door onder andere een tekort aan (voornamelijk onverzadigde) vetten. Met name bij overgewicht moet je extra op de soort en hoeveelheid vetten letten, en bij ondergewicht geldt dus het omgekeerde. (Mijn dochter moest vanwege zwaar ondergewicht ook aan de volle producten, maar die at ook te weinig, dus WAT ze at, moest zo voedzaam mogelijk zijn.) De vele kinderen met overgewicht zijn overigens zelden of nooit dik van de volle melk, maar van alle tussendoortjes (ook gezonde), extraatjes, drie voedzame maaltijden en minimaal drie voedzame tussendoortjes per dag, weinig lichaamsbeweging en oververwarmde huizen waar je zelfs in de winter jezelf niet warm hoeft te houden. Alle kinderen dan maar op voorhand volle producten verbieden, heeft weer eens veel weg van doorgeslagen gezondheidsmanie, en is in dit geval en typisch voorbeeld van het kind met het badwater weggooien. Gelukkig heb je een verstandig consultatiebureau.

als het consultatiebureau jou dit advies meegeeft zal het verantwoord advies zijn ze zullen niet jou zomaar je kind iets laten drinken wat nadelige gevolgen zal hebben voor haar gezondheid dus je kan t advies gerust opvolgen

'Gezond' is een relatief begrip hier. In volle melk zit meer room. Hierdoor is het niet goed voor de lijn, maar is het wel goed voor kinderen die wat meer energie nodig hebben.

Volle melk is niet ongezond. Het vet(zuur) in volle melk is echter van het type Omega 6, en dat is als je daar teveel van binnenkrijgt uiteindelijk niet zo goed voor je aderen. Echter is te weinig van dat vet net zo min goed, ook al maakt het lichaam zelf dit vetzuur aan. Er bestaat eigenlijk maar weinig eten dat echt slecht van zichzelf is. Een goede balans tussen de verschillende etenswaren, daar gaat het om.

Ik zou de melk helemaal uit het eetpatroon halen en vervangen voor Sojamelk. (koeien)Melk is veruit het slechtste wat je als mens kunt drinken, dat is voor kalfjes. De enige melk die goed is voor een mens(enkind) is moedermelk. Als je daar op gaat zoeken zul je de antwoorden vinden. Hier is tenminste een link die je wat antwoorden kan geven: http://video.google.com/videoplay?docid=-2348910096409126100# succes, erik

Bronnen:
http://video.google.com/videoplay?docid=-2...
http://video.google.com/videoplay?docid=-2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100