Hoe weet ik wat goede roomboter is want het staat niet op de verpakking. Zit er echt kwaliteitsverschil tussen en hoe kan dat dan?

Toegevoegd na 6 minuten:
Ik heb de goedkoopste gekocht en deze smeert zo "stroef" dus de samenstelling is dan toch anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Roomboter voldoet aan wettelijke normen, dus er zal weinig verschil in zitten, ander dan gezout of ongezout

Bij mijn ervaring is er weinig verschil. Je geeft aan dat jouw roomboter stroef smeert. Dat is normaal. Roomboter is VEEL dikker en stijver dan margarine en meestal slecht te smeren. Je moet de boter echt goed op temperatuur laten komen voor je het ene beetje kan smeren.

Er is geen verschil roomboter is roomboter. Het wordt verpakt met een chique merk naam het blijft gewoon roomboter met een dure verpakking. Als ze iets toevoegen zoals vitamine en omega 3 dan is het geen roomboter meer.

Alle waar naar zijn geld. De duurdere roomboters smaken over het algemeen beter, hoewel die van Aldi of de Lidl ook goed smaken. Hard is elke roomboter als je hem direct uit de koelkast wilt smeren. Laat hem dus even op temperatuur komen. Je kunt ook een flink stuk ervan in een magnetron schaaltje of bordje doen en 10 sec. in de magnetron doen. Even wachten en je kunt hem smeren.

Er is wel degelijk verschil in roomboter. Duurdere merken betekent niet altijd dat ze beter zijn. Mijn ervaring is dat de roomboter van de Aldi (€ 0,75) uitstekende roomboter is. Zowel qua smaak alswel structuur. Het spettert niet bij het braden en is goed smeerbaar. De Zaanse Hoeve van de AH daarentegen is echt slechte roomboter. Het bevat heel veel vocht en is minder lekker van smaak. Als je roomboter op brood gebruikt, doe het dan in een botervloot en zet hem gewoon op het aanrecht. Zo is het dagelijks smeerbaar en blijft het lekker. (Wel binnen een paar dagen opmaken). Met warm weer bewaar ik het overdag in de koelkast en haal ik het 's avonds er weer uit, zodat ik de volgende morgen smeerbare roomboter heb.

De aller-echtste roomboter is anders dan de supermarkt-roomboter. Ik koop wel eens die echte boter bij de boerderij-winkel (http://www.kaamps.nl/) en deze heeft zo ontzettend veel smaak, is totaal niet te smeren, en kan je ook het beste niet gekoeld bewaren. de boter is duurder dan de supermarktboter, maar zeker de moeite waard! Het is volgens mij boter van het ouderwetse recept: gekarnde melk. Rest is karnemelk en boter (zonder toevoegingen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100