Wat bedoelen ze met reduceren bij koken?

Lopen steeds bij topchef te klagen over reduceren

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is het indikken van een saus Toegevoegd na 2 minuten: Iets beter omschreven: Indikken van kookvocht of een saus door het koken, waardoor de hoeveelheid geconcentreerder en sterker van smaak wordt. Wordt toegepast bij glacés, sauzen en fonds.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/culinair/koke...

Reduceren: Ook "inkoken" genoemd. Het verhitten van een vloeistof in een open pan met als doel de smaak te concentreren en de hoeveelheid te verminderen doordat een deel van de vloeistof verdampt. Deze techniek wordt toegepast bij o.a. de bereiding van fonds, glaces en sauzen.

Bronnen:
http://www.solo.be/nl/kooktermen/reduceren.htm

Reduceren is het inkoken van een vloeistof, zodat een sterke concentratie overblijft.

Bronnen:
http://www.smulweb.tv/46/video/reduceren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100