Zelfgemaakte aardbeiconfituur is mislukt :( hij is te lopend. Kan ik nog iets doen??

Zit wel al in bokalen en ik hoopte dat hij steviger zou worden, niet dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je toch echt confiture wilt, zit er maar één ding op : alles terug in de pan, meer geleisuiker erbij en 'opnieuw' beginnen. Maar je kunt het natuurlijk ook zo laten : je kunt het door yoghurt ed. doen als toetje, en een beetje dunnere confiture op je broodje is toch niet zo héél erg? Het lijkt me nl. dat de smaak door opnieuw koken er niet beter op wordt. Ik vind de aardbeiden dit jaar 'wateriger' en 'papperiger' dan andere jaren - door het weer , waarschijnlijk...misschien, dat daardoor je confiture dunner is gebleven?

Uw confituur is te lopend Meng twee soeplepels suiker met een zakje speciale jamsuiker. Giet dit mengsel in 10 cl water en breng aan de kook. Giet uw confituur terug in de confituurpan en breng aan de kook. Wanneer uw confituur kookt, voegt u suiker en water bij. Twee minuten goed laten doorkoken. Confituur met de pollepel in de confiuurpotjes gieten. Afsluiten. Klaar!

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding...

Gelatine erbij wil wel helpen. In de vorm van blaadjes of poeder. Toegevoegd na 30 seconden: Wel weer heet maken, anders maak je de pasteurisatie ongedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100