Wat is een lekker recept?

Ik zoek een lekker recept. Ik wil graag is een keer wat anders eten. Hebben jullie misschien goeie ideeën.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lekkere citroenkip uit de oven, met ovenaardappeltjes en paprika stukken. Makkelijk en weinig voorbereiding (wel een uur in de overn!) http://www.cookseasonal.com/recipe/16

Neem een blikje/potje: mais, boontjes, doperwtjes, worteltjes. Mix de inhoud van deze blikjes (zonder vocht), met een potje creme fraiche. Naar smaak voeg je nog toe paprika poeder en cayennepeper (pas op, deze laatste niet teveel). Eventueel nog kerriepoeder als je het lekker vind. Neem vervolgens een ovenschaal en leg op de bodem een laag Dorito chips (in principe naturel, maar kan je zelf variëren met andere smaken). De mix leg je bovenop op de chips en daarover weer een laag chips. Als je van kaas houdt, kan je hierover nog geraspte kaas strooien en dan in de oven tot de kaas gesmolten is. Ik denk zo uit mijn hoofd een minuut of 20 op 180 graden.

Makkelijk en lekker met die warmte: nodig: Pasta (spaghetti) 1 groot of 2 kleine bakjes creme fraiche ca 2 ons roquefort 2 tenen knoflook. zongedroogde tomaatjes in olie kastanjechampions (voor de liefhebbers: dobbelsteentjes spek) Erbij: frisse salade op zijn Italiaans met olijven, rucola, rode ui, tomaat en kappertjes : geroosterde pijnboompitten op het laatst toevoegen en eventueel gebakken spekjes. Kook de (goeie)) spaghetti beetgaar. (geen of heel weinig zout) Bak de championschijfjes lekker krokant. Voeg een handvol fijngesneden zontomaatjes en de gehakte knoflook toe. Verwarm de roquefort en voeg de creme fraiche er op het laatst bij. Mengen met de pasta. Championprutje er doorheen. Serveren met de salade en eventueel stokbrood met pesto of kruidenboter. Chianti erbij.. feest

Wat ook nog een heerlijk recept is, is pasta met spinaziesaus. Makkelijk te maken, een echte aanrader! Bereidingstijd: ong. 25 minuutjes Recept (voor 4 personen): Ingrediënten: 450 g tagliatelle 250 g gerookte spekblokjes (voor het gemak: kant en klare gebakken spekblokjes zijn heel handig!) 2 teentjes knoflook 1 eetl. olijfolie 2 pakjes diepvriesspinazie á la creme 1 bekertje (125 ml) crème fraiche 100 g geraspte kaas (belegen of parmezaanse) Voorbereiden: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Bak intussen de spekblokjes in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan. Fruit de geperste teentjes knoflook in de olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend ontdooien. (Totdat er een soort "saus" ontstaat) Bereiden: Roer de crème fraiche en de helft van de kaas door de spinazie. Schep de spekjes erdoor. Serveer de tagliatelle met de spinazie-spekjessaus en bestrooi het geheel met de rest van geraspte kaas. Eventueel kan je het bord ook nog versieren met gehalveerde tomaatjes. Tips: - In plaats van tagliatelle is tortellinie gevuld met kaas of ham ook heel lekker! - De crème fraiche kan eventueel ook vervangen worden door 100 gram roomkaas Een erg verfrissende maaltijd waar we altijd weer van smullen. Echt een aanrader, even koken en smullen maar ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100