Hoe kook je hele verse eieren, zodat je ze toch na het afkoelen goed kunt pellen?

Gewoon hardgekookt, daarna direct voor langere tijd in een pan koud water. Het vlies wil bij mij nooit lossen!
Heeft iemand een tip? (Het moeten eieren zijn die vanochtend zijn gelegd!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar heb je het probleem al! Eieren die vanochtend zijn gelegd, moet je niet direct opeten. Eieren komen pas tot hun recht, drie dagen na de leg. Ze moeten als het ware 'rusten'. Net als dat pas geslacht vlees eerst moet uithangen voordat je het opeet. Maar zelfs na drie dagen heb je kans dat het velletje van het ei niet loslaat. Beter is om nog een dag of twee te wachten. Dan koken en goed laten schrikken. Vervolgens een paar keer tikken en het ei 'rollen' zodat de schaal loslaat. Zo kun je het heel makkelijk pellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100