Waarom heet een patatje kaspsalon zo?

Eerder las ik al wat er allemaal in zat (jakkes!) maar ben nu wel erg nieuwsgierig naar waarom het zo genoemd wordt..en is het patatje kapsalon of gewoon kapsalon?

Toegevoegd na 16 seconden:
Kapsalon dus :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kaapverdiaanse Kapsalon Tati (Cabo kapperszaak uit Delfshaven in Rotterdam-West) hebben het uitgevonden. Ze bestelden eerst altijd friet. Op een gegeven moment ging dat vervelen en toen bestelden ze shoarma met patat in een bak. Later ging ze verder experimenteren en kwamen daar de kaas en sauzen bij. Als laatste werd er soms nog sla op gedaan. De schotel is geïnspireerd door het Kaapverdiaanse eenpansgerecht 'cachupa'. Als ze iemand stuurden om het eten te halen werd er altijd gezegd: ‘vraag maar om een Kapsalon’, en bij de turkse eethuis El Aviva (shoarmazaak ook uit Delfshaven) wisten ze dan wat er precies bedoeld werd. Daarom is het ook een 'kapsalon' gaan heten. Toegevoegd na 1 uur: Voor de mensen die het niet geloven, zie bron.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/achtergrond/Dossiers/a...

het is kapsalon.. voor de mensen die niet weten wat het is: patat met shoarma of kebab. met daarover kaas en saus. bovenop salade. Prima te eten als je teveel gedronken heb!

De kapsalon is uitgevonden door El Aviva, een snackbar in Delfshaven in Rotterdam. Maar hoe zijn ze daar eigenlijk op het recept gekomen? Vlakbij El Aviva zat een kapperszaak genaamd Tati. De Kaapverdiaan Nataniel Gomes is de eigenaar en dus de uitvinder van dé kapsalon. Het personeel van Tati bestelde altijd shoarma en patat in één bak om snel te kunnen eten. Later kwamen daar kaas, sla en sauzen bij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100