Kan je soep uit een geopend blik de volgende dag nog 1x opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dit kan, maar niet met alle groenten soorten. Spinazie kun je bijvoorbeeld niet nog een keer opwarmen als je het te lang na het bereiden laat staan. Dus laat je soep niet te lang afkoelen en stop het zo snel mogelijk in de vriezer. Daarnaast is bliksoep sowieso erg lang houdbaar en dus kan een dagje na het openen (wel in de vriezer) geen kwaad.

Ja, soep uit blik kan je bewaren na openen van het blik. Gebruik daarvoor ook de gouden regel: ruiken! Wel is het zo dat de versheid van soep uit blik al minder is dan zelf gemaakte soep. Hierdoor zal soep uit blik minder lang houdbaar zijn.

Bronnen:
https://locklock.nl/tips-inspiratie/soep-b...

Soep (of iets anders) uit blik kun je best een volgende dag opnieuw opwarmen en eten. Zelfs van spinazie en andere bladgroente - is het nieuwe inzicht - is het niet zo heel erg als het opnieuw wordt opgewarmd. Maar koel je eten wel zo snel mogelijk af, en zet het dan, als het afgekoeld is, in de koelkast. Invriezen hoeft niet, als je het maar een of 2 dagen bewaart. En bewaar het niet in het blik - want dat is minder goed voor je maaltijd - maar giet het over in een (plastic) bakje of een schaal o.i.d..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100