Hoe lang kan je geraspte geitenkaas bewaren in de koelkast of vriezer?

Ik heb geraspte geitenkaas besteld bij de slager, weet iemand hoe lang men geraspte kaas kan bewaren in de koelkast?

Verder vraag ik mij af of geraspte kaas probleemloos bewaard kan worden in de vriezer? Zo ja, waar moet ik dan vooral op letten en zal de smaak nadien veranderen?

Extra tips en adviezen zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

. Doe het in een bakje of een goed afgesloten zakje, en hopla, zo de vriezer in. Dan geldt voor geraspte kaas, maar ook voor zachte kazen zoals geitenkaas, brie en camembert. Je kunt de kazen ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Bronnen:
https://www.hetkeukentjevansyts.nl/tips-tr...

Is het een zachte kaas, dan is invriezen geen goede optie. Hij wordt wateriger en smelt niet meer goed. als je hem wilt gebruiken om mee te gratineren. Je kunt hem echter best nog gebruiken in een salade of als onderdeel van een gerecht. Harde geitenkaas kan je prima invriezen en die kan je dan zeker 3 maanden bewaren. Ik zou je adviseren om een zachte geraspte kaas over te doen in een zip-lock zakje en dan de lucht er zoveel mogelijk uit te drukken. Leg het dan in de groentela van je koelkast en je kunt hem dan zeker nog een dag of vier bewaren... soms nog wel eens langer. Ligt er een beetje aan of de kaas erg vers is en de temperatuur van de koelkast erg koud is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100