Kan ik gerechten met diepvriesgroenten opnieuw opwarmen?
Ik doe vaak aan meal prep. Ik vind het fijn om 2x per week te koken voor enkele dagen. Of te zorgen dat ik slechts een kwartiertje nog in de keuken sta door bvb enkel mijn vlees nog te hoeven bakken of wat pasta. Ik maak vaak gerechten met tomaat in verwerkt (ovenschotel, pasta..) ik vind het met tomaat uit blik wat zurig er smaken. Met verse tomaten vind ik dit veel werk... Pellen, ontpitten, in blokjes snijden ... Voor 400gr blokjes zoals een blik.. daar kruipen heel wat tomaten in. Ik dacht aan een alternatief zoals tomaatjes uit de diepvries, in de Colruyt zag ik deze in blokjes reeds gesneden in de diepvries...
Maar ik vroeg me af of je dat dan opnieuw kan opwarmen (vitamineverlies?) Is het dan beter wel blik te gebruiken? Of blijft dit hetzelfde? Ik gebruik vaak diepvriesgroenten maar dan om het meteen te bereiden en op te eten, niet om te preppen maar ik vroeg me af of het dus kon...
Het idee is dat ik bvb een pastasaus maak de dag voordien met de tomaten al bereid