Hoe weten de mensen die calorie-tabellen hebben gemaakt hoeveel calorieen een voedingsmiddel bevat? Kun je dat meten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens bijgevoegde bron vriesdroogt men de groente en vermaalt deze tot een poeder waarmee diverse experimenten gedaan kunnen worden. Daarnaast blijkt dat het verbranden van voedsel soms een hogere energie geeft dan het lichaam zal opnemen. Om hier een reële waarde voor calorieën te verkrijgen worden er conversie tabellen gebruikt.

Bronnen:
http://www.slate.com/id/2099285/

Calorie is de energie die nodig is om 1 gram water 1 graag kelvin (of celcius) te verwarmen. Toegevoegd op 23-04-2009 10:50:01 Dus door iets te verbranden kun je nagaan hoeveel energie er in een voedingsmiddel zit.

Het vorige antwoord is juist, door te meten hoeveel energie vrijkomt bij verbranding kun je bepalen hoeveel calorieen erin zitten. Als je het zelf wilt bepalen en wel de samenstelling kent (bijv je wilt het aantal calorieen van een gerecht dat je zelf hebt gemaakt bepalen), dan kun je ook volgende getallen gebruiken: In 1 gram vet zitten 9 kcal In 1 gram koolhydraten zitten 4 kcal In 1 gram eiwitten zitten 4 kcal En in vitamines, mineralen en water zitten geen kcal

o ja, en 1 gram alcohol is 7 calorien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100