Waar gaat de schapenvlees consumptie in Nederland naar toe?

We zien heel veel schapen in Nederland in de weilanden, maar dit zie je niet of nauwelijks terug in de supermarkt of de slager. Waar gaat dit naar toe allemaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

-Islamitische slagers -Vleesproducten zoals frikandellen -Dierenvoer

De consumptie in Nederland van lams- en schapenvlees komt vooral van allochtonen. Daarnaast exporteert Nederland voor zo’n $ 135,538,000 naar het buitenland. Daarmee staat het wereldwijd op de zesde plaats. . Het huishoudelijk verbruik (waarvan 90% door allochtonen) maakt iets meer dan 70% uit van het totale lams- en schapenvleesverbruik binnen Nederland. Van de overige 30% vindt 90% plaats in restaurants en 10% in instellingen en bedrijven. Je ziet het vlees zelden in de supermarkt, omdat het vlees bij de halal-slager veel goedkoper is. Reden: een halal-slager verkoopt alle delen van het schaap, een supermarkt niet. Daarnaast is er een moordende concurrentie onder deze slagers. Overigens worden de schaapjes die je in de wei ziet niet allemaal gehouden voor het vlees. Er zijn ongeveer 25 bedrijven die ze houden voor melk. Het aantal schapen van deze bedrijven varieert tussen de 60 en de 700.

Toegevoegd op 28 oktober 2019 11:53: bron
Bronnen:
https://nl.ripleybelieves.com/top-10-goat-...
https://www.vleesmagazine.nl/industrienieu...
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergro...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100