Rauw vlees 2,5 uur buiten koelkast nog te eten?

Ik was vergeten 1 tas uit te pakken toen ik thuis kwam van boodschappen doen. Daar zat rauw vlees in en nog wat andere dingen uit het koelschap. Na ongeveer 2,5 uur heb ik het snel in de koelkast gelegd. Het voelde toen nog een beetje koud aan. Is dit nog te eten of word je hier ziek van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het vlees nog koel aanvoelt (kouder dan 15 graden) kan je het nog eten. Je kunt het echter niet meer bewaren tot de aangegeven datum, omdat het gedurende enige tijd buiten de koeling is bewaard. Maak het gewoon klaar (normaalgesproken moet je vlees ook altijd op kamertemperatuur laten komen voordat je het klaarmaakt) en geniet er van.

Indien het uit de vriezer kwam en het nog koud is kan je het nog direct koken/ bakken en dan op eten. Ik zou het niet nog langer bewaren. Indien het al kamertemperatuur is zou ik al helemaal geen risico nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100