Kun je een volledige ovenschotel invriezen?

Ik heb een halve schaal van een ovengerecht met aardappels, zuurkool, worst, bechamelsaus, kaas en curry over. Het is al gaar. Kan de gehele schaal goed afgedekt in de vriezer en blijft het dan goed eetbaar na ontdooien en opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Invriezen kan goed en het is ook nog goed eetbaar na ontdooien en opwarmen. Ik doe het zelf vaak met gerechten waarvan een deel over blijft. Zonde om weg te gooien. Een paar keer per maand kliekjesdag is geen schande, en het spaart ook nog kosten uit.

Dit kan alleen als de schaal ovenvast is. Hij moet dus wél tegen de hitte van een oven kunnen zonder te barsten. Is hij toevallig van porcelein dan kan hij ook nog eens barsten in de vriezer. De schaal kan het best van glas of aardewerk zijn dat zowel in de oven als vriezer kan. Heb je dus een ovenvaste schaal dan kan je de schotel rustig, goed afgedekt, in de vriezer plaatsen en daarna ontdooien. Doe dit wel in de koelkast, dus haal hem op tijd uit de vriezer. Zorg ook dat de folie waarmee je hem afdekt zo dicht mogelijk aan het oppervlak aansluit en omwikkel de schoten een paar keer met de vershoudfolie zodat de ijskristalletjes weinig kans hebben om te ontstaan. Restjes eten kan je tot 3 maanden in de vriezer bewaren, voor de smaak significant minder wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100