Kan je citroenen in z'n geheel invriezen?

Ik koop af en toe biologische citroenen maar omdat de supermarkt in m'n omgeving deze niet los verkoopt moet ik 5-6 citroenen tegelijkertijd kopen.

In de koelkast kan ik ze niet lang bewaren en gebeurt het dikwijls dat ik ze moet weggooien.

Kan men citroenen probleemloos invriezen?

Zo ja, dan vraag ik mij af of hoe men citroenen het best kunnen invriezen?

In z'n geheel?
Gesneden in kleinere stukjes?
...?

Toegevoegd op 31 augustus 2019 00:48: trefwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kunt een citroen in z’n geheel invriezen. Nadeel is wel dat de citroen dan minder lang houdbaar is en wat wateriger wordt. Je kunt er beter voor kiezen om citroensap, (geraspte) citroenschil of citroenschijfjes in de vriezer te bewaren. Voor iedere optie hanteer je een andere methode: Citroensap invriezen 1. Pers de citroen uit met een sapcentrifuge 2. Verspreid het sap in een ijsblokjeshouder 3. Label de verpakking met datum en fruitsoort 4. Plaats de ijsblokjeshouder in de vriezer (-18°C) Citroenschijfjes en plakjes invriezen 1. Citroen afspoelen en schoonmaken 2. Snijd de citroen in schijfjes of plakjes 3. Verspreid ze over een bakplaat in de vriezer (1 uur) 4. Stop ze vervolgens in een diepvriesbakje of zakje 5. Label de verpakking met datum en fruitsoort 6. Plaats ze in de vriezer bij -18°C of lager Citroenschil (geraspt) invriezen 1. Citroen afspoelen, schoonmaken en raspen 2. Doe de geraspte citroenschilletjes in ziplock-zakjes of ijsblokjeshouders 3. Label de verpakking met datum en fruitsoort 4. Plaats de citroenschilletjes in de vriezer . Volgens het Voedingscentrum is de citroen zo 8-12 maanden houdbaar.

Toegevoegd op 31 augustus 2019 07:01: bron
Bronnen:
https://invriezen.net/citroen/
https://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-boo...

Ja hoor, ik heb zelf altijd een zakje met hele citroenen in de vriezer. Ze moeten echter wel het liefst biologisch of heel goed gewassen zijn als je de schil geraspt wilt gebruiken. Ik rasp vaak de schil van de bevroren vrucht met een iets grovere rasp en strooi die dan over een glas water, of in de salade ook in een smoothie over je ontbijtyoghurt/granen smaakt bevroren citroenschil veel lekkerder dan van een ontdooide citroen. Het is wel zo dat eeni ngevroren citroen veel minder zuur is geworden. Als hij echter ontdooit zal hij de zuurte weer langzaam terugkrijgen. Ze kunnen overigens ook goed dienst doen in bevroren staat als ijsblokje gesneden in je drankje of zo door je smoothie mee geblenderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100