zijn de graten uit een blikje ansjovisfilet gevaarlijk?

ik wou de vis eten maar er zitten honderduizend harde graatjes in, is dat normaal? en is dat wel 100% veilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is normaal, dat in veel blikvis (anjovis, sardines, zalm, makreel e.d.) de graatjes worden meegekookt bij het inblikken. Over het algemeen zijn de graatjes erg zacht geworden en kunnen ze geen kwaad. De stukjes zijn kort en niet scherp en blijven dus niet in je keel steken. Harde stukjes zou je eruit kunnen vissen, maar echt nodig is dat niet. Misschien koop je volgende keer de anjovisfiletjes in een potje. Kun je wat beter bekijken hoe de kwaliteit is, want graatloos kan ook Als blikvis graatloos is staat dat nadrukkelijk op de verpakking.

Bronnen:
https://www.culy.nl/inspiratie/fishy-frida...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100