Wat is snij witlof?

Bij de supermarkt zag ik 2 soorten witlof. De normale stronken witlof en snij-witlof. Qua uiterlijk hetzelfde behalve dat de stronken van de snij variant kleiner waren. Wat is het verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe is er maar één soort witlof. De benamingen van snijlof, snijwitlof, fijne witlof en gewoonweg: witlof worden door de handelaren (supermarkten) gebruikt om onderscheid te maken en er een ander prijskaartje aan te hangen. Witlof met een slechts kleine, korte bittere kern kun je fijne witlof noemen of snijlof, omdat hij in salades ook fijn smaakt. De wat grovere stronken witlof hebben meestal een lange bittere kern, zodat je heel wat weg te snijden hebt. Het feit, dat grotere stronken veel los blad hebben betekent ook, dat er een lange pit in zit, omdat de stronk eigenlijk aan het doorschieten was en niemand houdt van doorgeschoten groenten (met beginnende bloemstengel) zoals sla, andijvie, witlof of prei. Ja, en dat is dan vaak een stuk goedkoper. Op de foto al wat oudere stronken witlof ((Cichorium intybus) met penwortel.

Toegevoegd op 02 augustus 2019 15:36: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Witlof

Niet alle stronkjes witlof zijn even mooi en dus topkwaliteit. Zijn de stronkjes dik en vast zodat je ze in zijn geheel kunt gebruiken dan is dit witlof. De tweede kwaliteit zijn die stronkjes die een losse, minder gelijkvormige vorm hebben en die je eigenlijk alleen in stukjes kan snijden.....vandaar kregen ze de naam 'snijlof'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100