Hoe kun je chocolade het best bewaren bij warm weer?

In de koelkast heb ik al geprobeerd. De chocolade werd er niet lekkerder op. Het verloor smaak en de structuur werd anders. Ik heb geen kelder anders zou dat nog een goede bewaarplek zijn. Hebben jullie tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Koel en donker. Niet in de koelkast : teveel temperatuurschommelingen, chocolade neem makkelijk de omgevingsgeuren op, koelkast erg vochtig en ook koude chocola geeft minder smaak. Chocolade bewaar je bij voorkeur bij een temperatuur van 14-18 graden (luchtvochtigheid 50-70%). Een (wijn-) kelder is een goede plek - heb je niet - maar een voorraadkast, lade of keukenkast is ook een prima plekje. Na het openen kan je de reep in de verpakking bewaren, maar beter is om het een stukje aluminiumfolie te gebruiken. Nog beter is de chocolade reep te bewaren in zo'n ziplock-zakje.

Bronnen:
http://www.chocolateriebrouwer.eu/Chocolad...
http://www.anderechocolade.nl/informatie/c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100