Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de functie van vincotto in een recept en hoe kun je het vervangen?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
2.3K
tinus1969
3 jaar geleden
Vincotto is gekookte wijn; ik vermoed dat 'gewone' rode wijn een goede vervanger is.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Vincotto is een hele specifieke smaakmaker. Je hebt er maar heel weinig van nodig (paar druppeltjes) omdat het erg geconcentreerd is. Er is niet echt een vervanger voor, maar het heeft een zoet-zuur karakter en elk zoetzure smaakmaker kan je als alternatief gebruiken, maar het wordt dan gewoon anders.
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Vincotto is een azijnachtige siroop van ingekookte druivenmost. Het wordt meestal gebruikt als dressing voor salades, maar dient ook wel als ingrediënt van pastasaus.

Het is in Nederland moeilijk te krijgen. Als vervanger kun je balsamicosiroop gebruiken. Hou je meer van zoet dan van zuur, dan kun je beter met wat water verdunde appelstroop nemen.
(Lees meer...)
Amadea
3 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Enig idee waar het te koop is in ons land?
Amadea
3 jaar geleden
In een (web)winkel die Italiaanse delicatessen verkoopt. Bijvoorbeeld https://www.desmaakbeleving.nl/a-40908345/vincotto-van-gianni-calogiuri/vincotto-van-gianni-calogiuri-originale/

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding