Waarom zijn er de laatste tijd zoveel terugroepacties van producten uit supermarkten?

Het valt me op dat er steeds meer terugroepacties zijn van supermarkten. Een kort overzicht:

19 juli 2018: SPAR roept kipfilet terug vanwege verpakkingsfout
18 juli 2018: Albert Heijn haalt beenham terug
11 juli 2018: Albert Heijn de AH Gerookte varkensfilet flinterdun terug uit de winkels
6 juli 2018: Albert Heijn haalt de kant-en-klaarmaaltijd gele couscous falafel uit de winkels
6 juli 2018: Lidll haalt groene olijventapanade uit de winkels
26 juni 2018: Jumbo roept satéballetjes terug wegens gevaarlijke bacterie
22 juni 2018: Lidl haalt opnieuw zoete popcorn uit schappen

Nu is het natuurlijk heel goed dat ze producten terug roepen en uit de winkels halen. Maar waarom is het opeens zoveel? Komt dat door een bepaalde bacteriesoort wat steeds resistenter wordt, is er een gebrek aan goede controles of komt het door het warme weer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het aantal 'product recalls' is toegenomen door steeds strengere wet- en regelgeving, complexere producten en hogere eisen van kritische afnemers. Het aantal teruggeroepen voedselproducten is sinds 2002 verdubbeld. Overzicht: https://www.productwaarschuwing.nl/

Bronnen:
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/29/hoe-v...
https://www.mutsaerts.nl/productrecall-verzekeren/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100