Kun je darmklachten krijken als je kraanwater in Italië drinkt? En zijn hier pillen tegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit kan. Om die reden wordt het drinken van kraanwater in Italië afgeraden. Je kunt beter kunt flessen mineraalwater kopen. Let er wel op dat de fles goed verzegeld is. En als het toch misgaat: Als stopmiddel tegen diarree worden loperamide capsules of tabletten. aangeraden. (bron GGD)

Bronnen:
http://www.reistips.nl/europe.italie.htm

Dat zou best eens kunnen want: "Geen enkel land ter wereld consumeert meer flessenwater dan Italië"........

hoi ik woon in italie in italie kan je gewoon kraanwater drinken zonder dat je aan de race raakt in sommige gebieden in italie zit meer kalk in het water maar dat geeft geen darmproblemen

Altijd flessenwater kopen in zuidelijke landen!

Ik ben zelf regelmatig in Italië geweest, van de Alpen in het noorden tot Sicilië in het zuiden, en overal daartussen. In grote steden en in kleine gehuchtjes. Overal heb ik gewoon water uit de kraan gedronken. Soms smaakt het wat vies omdat het gechloreerd is, of omdat er veel kalk inzit - maar bacteriologisch gezien is het altijd schoon. Ik heb dan ook nog nooit problemen gehad.

Dit is in principe niet nodig binnen de EU, hoewel er soms door reisorganisaties nog wel tegen gewaarschuwd wordt. Flessenwater drinken is dan ook altijd safe, maar als je geen baby of zwakke bejaarde bent, is het water doorgaans OK, en wordt je er zeker niet zwaar ziek van. Als je dat wel geworden bent, is dat eerder van het eten, verwacht ik. Sterkte in ieder geval.... als je nu ziek bent, zou ik voor de zekerheid toch water uit flessen drinken... en als je aan de diarree bent, zeker veel drinken!

voor je aan de loperamide e.d. gaat(ook dit heeft bijwerking!). neem de diarree voor lief en ga er goed voor zitten op de wc. drink geen water meer uit de kraan(als je zeker weet dat het daarvan komt). en eet vezelrijke voeding(let op dat van het stokbrood en de olijfolie je ontlasting ook hard gaat!). dan moet het met 1 hooguit 2 dagen over zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100