Hoe maak je yoghurt op basis van suikervrije amandelmelk?

Ik zou graag een machine willen kopen waarmee je yoghurt zelf kunt maken, ik wil graag yoghurt maken met 0 gram suikers, vet en proteïnen daarentegen mogen wel dus dat maakt niet uit.

Ik lees hier en daar dat ik sowieso probiotica nodig heb?

Ook lees ik dat yoghurt maken op basis van plantaardige melk nogal waterig wordt, wat kan ik er aan toevoegen zodat de structuur wat dikker wordt? Nogmaals, het moet suikervrij zijn, als het echt niet kan dan mag het iets zijn waar maximaal 3-4 gram koolhydraten aanwezig is per 100 gram.

Verder wil ik het graag zoeten met stevia.

Heeft iemand een goed recept? Waar moet ik zoal op letten? Tips en adviezen zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet. Yoghurt ontstaat doordat bacteriën melksuiker omzetten in melkzuur. Er moet dus melksuiker aanwezig zijn, anders hebben die bacteriën niets om melkzuur van te maken.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Yogurt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100