Wie heeft bedacht dat we boter op ons brood gingen smeren en waarom? Sinds wanneer doen we dat al?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bereiding en het gebruik van boter bestaat al duizenden jaren. Naast gebruik als voedsel speelde boter ook een belangrijke rol als geneesmiddel, als offergave en zelfs als schoonheidsproduct. De room werd vroeger op de boerderij met hand urenlang gestampt in een stampkarn tot de vetbolletjes zich afscheidden van de karnemelk. Daarna werden de vetbolletjes ambachtelijk gekneed en eventueel gezouten. De boter werd meestal in boterpotten bewaard en op de markt verkocht. Als je eens een paar oude karnen wenst te zien, ga eens naar de homepage van het zuivelmuseum of breng een bezoekje aan het museum te Blankenberge. Toegevoegd na 1 minuut: zelf denk ik ook dat boter extra voeding geeft en het het brood wat "sappiger" maakt, anders krijg je zo'n droge hap binnen. dus als het ware een soort smering.

Een naam kan ik je niet geven ;) Maar al sinds er brood bestaat wordt er met brood gedoopt in soepen en dingen als vet en merg. Dan is het maar een kleine stap naar boter.

Sinds de hagelslag bestaat, want anders viel de hagelslag eraf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100