Hoe krijg ik noten in kleine stukjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een hamer kan, maar met een groot mes , hakmes , kun je er op leggen en drukken. Noten worden stukjes noot, gebeurt soms ook met een notenkraker als je teveel kracht zet.

Het makkelijkst gaat dit in de keukenmachine of in de blender als je die hebt. Dan kan je ze in kleine stukjes hakken en zelfs tot meel/poeder vermalen. Heb je een vijzel, dan kan je het ook daarin doen. Je kunt ze ook in een plastic zak doen en er met de deegroller of hamer op slaan, of met iets anders zwaars. Tenslotte kan je ze ook met een scherp mes aan stukjes snijden, maar dit is een stuk arbeidsintensiever.

Ik leg noten als ik ze in stukjes wil hebben tussen een theedoek. En dan een paar keer stevig met een deegroller eroverheen. Werkt snel en makkelijk. En je houd er echt stukjes van over. Perfect voor door een gerecht heen.

Daar gebruik ik een plastic raspmolentje voor. Die heeft drie verschillende maalaccessoires en is daardoor voor zowel grove als fijne maling geschikt. Zijn nog steeds te koop: https://www.voordeelmuis.nl/img/gif/1291/1291000.gif ('k weet niet van wanneer deze aanbieding was, maar dan weet je in elk geval hoe het eruit ziet wat ik bedoel; zelf heb ik een oranje exemplaar - dus uit eind zeventiger jaren van de vorige eeuw...).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100