Ik ging laatst op vakantie naar oostenrijk en iemand vroeg me om hobbekase mee te nemen. Hij beweert bij hoog en laag dat het echt is. Wie weet het ?

Ik heb het daar gevraagd, gegoogeld, en niets gevonden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een vrij harde volvette kaas, die hoofdzakelijk in het Berner Oberland gemaakt wordt in de streek Thun,Gunten,Sigriswil tot Interlaken.Pikant met lichte rooksmaak.Lekker bij een Bierli of Stange.

Hij bedoelde waarschijnlijk Hobelkäse. Zie hieronder

Bronnen:
http://209.85.229.132/search?q=cache:vgqXi...

Het is ook geen Oostenrijkse kaas, maar een Zwitserse alpenkaas. Het is een pittige kaas, die in dunne plakjes geschaafd wordt. Smaakt erg lekker bij een glas wijn. De kaas heet Hobelkäse en is erg gezond: de kaas bevat namelijk omega-3-vetzuren. Deze doen het cholesterolgehalte dalen en is dus goed voor hart- en bloedvaten.

Een Zwitserse kaas, inderdaad. De Duitse wiki heeft er een artikel over. Een Hobel is een schaaf, voor ons is dit niet zo bijzonder, maar in het buitenland kennen ze die kaasschaaf niet zo.

Bronnen:
http://de.wikipedia.org/wiki/Hobelkäse

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100