Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom lost thee sneller/makkelijker op in warm water dan in koud water?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
1.5K
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Lost thee op?
Wat bedoel je hiermee?
Gaat het over theezetten?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat komt door de watermoleculen die sneller in heet water bewegen dan in koud water. Hierdoor kunnen ze de moleculen van de geur- en smaakstoffen op de theeblaadjes sneller losmaken. Ook de blaadjes zelf worden sneller week en toegankelijk, waar ook de geur- en smaakstoffen in de blaadjes sneller loskomen. Bovendien komen de frisse, fijne maak en geur in heet water veel sneller vrij.
Het bittere deel van de thee lost langzamer op. Thee trekken met koud water kan trouwens wel, maar dit duurt veel te lang, en de thee zal dan bitter smaken. Niet lekker!

Toegevoegd na 1 minuut:
Alle dingen bestaan uit moleculen. Dat zijn hele kleine, onzichtbare deeltjes.
Moleculen kunnen bewegen. En hoe warmer het is, hoe harder ze dat doen!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Dankje!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding