Waarom lost thee sneller/makkelijker op in warm water dan in koud water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt door de watermoleculen die sneller in heet water bewegen dan in koud water. Hierdoor kunnen ze de moleculen van de geur- en smaakstoffen op de theeblaadjes sneller losmaken. Ook de blaadjes zelf worden sneller week en toegankelijk, waar ook de geur- en smaakstoffen in de blaadjes sneller loskomen. Bovendien komen de frisse, fijne maak en geur in heet water veel sneller vrij. Het bittere deel van de thee lost langzamer op. Thee trekken met koud water kan trouwens wel, maar dit duurt veel te lang, en de thee zal dan bitter smaken. Niet lekker! Toegevoegd na 1 minuut: Alle dingen bestaan uit moleculen. Dat zijn hele kleine, onzichtbare deeltjes. Moleculen kunnen bewegen. En hoe warmer het is, hoe harder ze dat doen!

Bronnen:
https://willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100