Hoe kan ik zoetigheden ontwennen?

Ik heb een unieke eigenschap: Ik wordt zelden misselijk van snoepen, hooguit vol. Ik kan ongeremd snoepen: ik ben vooral gek op chocola, drop en koekjes, warme appelflappen.... Hartigheden kan ik makkelijk laten staan, dus ik word niet warm of koud van chips of saucijzenbroodjes.
Ik ben niet te dik, nooit geweest, hooguit wat mollig op de benen en billen. Maar... naarmate ik wat ouder word komt er toch ieder jaar iets bij, en dat wil ik niet.
Fruit vind ik ook heerlijk, maar het is lang niet zo bevredigend als de romige chocola dat heerlijk smelt op de tong. Dat zie ik dus niet als vervanger.
Klinkt gek, maar soms wens ik gewoon dat ik geremd kon worden door een misselijk gevoel.
Ik heb eens geprobeerd de "suikertolerantie" te verlagen door een lange periode weg te blijven van zoet, maar toen ik weer dat eerste zoete hapje nam was het nog even heerlijk als daarvoor. Wie heeft hier ervaring mee of tips voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je toch moet doorzetten en alle snoep moet laten staan. Suiker is enorm verslavend. Hoe langer je er vanaf kunt blijven hoe minder trek je krijgt in suikers. Blijkbaar is die verslaving bij jou nogal hardnekkig. Misschien dat een dieetiste je kan helpen met je verslaving te overwinnen.

De enige manier om suiker te ontwennen is radicaal stoppen. Suikerbehoefte is een verslaving van het lichaam. Precies zoals je zelf als hebt ervaren: als je bent gestopt met het gebruik ervan en je neemt daarna weer, dan is de behoefte meteen weer aanwezig en het smaakt meer dan prima :-)

Je kan werkelijk elk product kopen zonder suiker en daarbij hoeven geen zoetstoffen te worden toegevoegd (want dan zou je het nog beter bij suiker kunnen houden) ga eens naar de groenwinkel haal je reep chocolade zonder suiker en zonder zoetstoffen. mooi voorbeeldje in de link

Bronnen:
http://www.de-zuidmolen.nl

vermeid alle suikers die uit suikerbieten komen en probeer alleen maar rietsuiker te gebruiken, deze suikers worden door het lichaam niet direct als vet reservers opgeslagen. dit betekend dus dat je bijna geen geconserveerde dingen kunt eten want bijna overal wordt wel kristal suiker aan toegevoegd. houd het natuurlijk en je valt vanzelf af.

Troost je, de meeste mannen houden van ietwat mollig. :-) De beste methode om verslavende stoffen te weerstaan is natuurlijk om ze niet meer in te nemen. Dat geldt voor nicotine, alcohol en drugs net zo goed als voor snelle koolhydraten als suiker. De hang naar zoet en vet is aangeboren, domweg omdat moedermelk vet en zoet is. Die hang blijft maar de meeste mensen lukt het, godzijdank, om zich te wennen aan voedsel met wat bitterder smaakcomponenten, zoals spruitjes. Zie het als een stap in je ontwikkeling naar volwassene om je te wennen aan minder vet en zoet. Geloof me op mijn woord dat je smaakbeleving een stuk rijker is als je daarin slaagt. Dan geniet je meer van je eten dan dat je jezelf bevredigt. Subtiel verschil misschien, maar toch…

Alles hierboven, en blijf om te beginnen van melkchocola af. Kies de pure variant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100