paar honderd meter van onze snackbar is een broodjes zaak gekomen. Nou gaat hij ook friet verkopen. Mag dat zomaar??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als hij de benodigde vergunningen van de gemeente heeft gekregen, dan mag dat

Ja, dat heet vrije markt en concurrentie. Zorg gewoon dat het bij jullie beter is (prijs, sfeer, hygiëne, enz.) en dan komt het wel goed.

een ongescheven wet is wel : dat als je bijv een viszaak in de straat heb dat je niet snel een tweede daar neerzet.... ja of het moet zijn dat de eerste heel slecht bekend stond om zijn werk en product..... het mag dus wel hee? maar meestal zoeken beginnende ondernemers liever een spot die nog echt " leeg " staat...

een concurrent of concullega erbij. misschien kunnen jullie onderling iets regelen.. bijvoorbeeld jullie de ene week iets speciaals in de aanbieding, zij de andere week. bijv. friet plus kroket voor een aantrekkelijk prijsje. beter dan elkaar de straat uitpesten... en natuurlijk zorgen voor smakelijke producten misschien ook 'specialiteiten' of iets bijzonders voor jullie snackbar gaan verkopen.

ja natuurlijk mag dat. waarom zou hij dat niet mogen? mijn vraag is dan: waarom trek je dat in twijfel? als ondernemer weet je toch ook wel dat ondernemen niet het exclusieve recht is van jou alleen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100