Wat is de beste witvis om te eten? (zie uitleg)

Ik ben nu vegetariër, maar ik denk eraan om 1 keer per week vis te gaan eten. Ik wil graag een vis eten die veel visvetzuren bevat, zoals omega 3, die je via andere voeding lastig binnenkrijgt.

Nu lust ik vrij weinig vissoorten, de typische vette vissen als haring, makreel, paling of zalm lust ik echt niet.
Vissoorten die ik wel lekker vind, zoals kabeljauw of andere witvis, is vaak heel mager.

Nu is mijn vraag welke witvis/vis zonder sterke smaak ik het beste kan eten voor mijn visvetzuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het om de omega 3 vetzuren gaat: de vetste. En dat is juist wat je niet lekker vindt. Je zegt dat je wel eieren eet. Kies dan voor omega 3 eieren, of eieren van gras gevoerde dieren, ook daarin zijn de vetzuur verhoudingen beter. Ik ben zelf ook echt geen viseter, maar eet bijvoorbeeld wel makreel gerookt en/of in een ovenschotel. En super vers bij een goeie visboer, dus niks uit de supermarkt. (bevroren kan wel) Toegevoegd na 4 minuten: Beetje onrealistisch: Naar Noorwegen gaan en verse wilde zalm, dus dezelfde dag uit de rivier gevist, uit de oven eten. Daar zit dus geen "vislucht" aan en smaakt zeer zacht. Toegevoegd na 7 minuten: In de bron een tabel met vetzuur hoeveelheden.

Bronnen:
http://www.omega3.be/consumenten/ned/03_ta...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100