Welk eten is verzadigend maar toch calorie-arm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Augurken en komkommers. Rauwe (winter)wortel en even geblancheerde bloemkool (zonder dipsaus uiteraard).

Hoewel tegen-intuïtief: Vlees, en eigenlijk elke ander voedingsmiddel dat veel eiwit bevat (zoals ei). Eiwit verzadigt namelijk beter dan wat dan ook. Sla, augurk, komkommer etc verzadigt niet, maar vult alleen maar: Het geeft een kortdurend vol gevoel maar als je maag leeg is heb je weer honger.

Groentes, vanwege de vezels. En je kunt er grote volumes van eten, waardoor je voor je gevoel veel eet. Liever niet te veel suikerrijke groente zoals wortel. En natuurlijk voldoende variëren, en ook andere dingen naast de groente eten op een dag. Toegevoegd na 1 minuut: Naast groente vullen eiwitten ook goed, en die heb je nodig om je spieren te behouden tijdens kcal tekort. Toegevoegd na 32 minuten: Bonen en peulvruchten zijn trouwens ook goed, en kun je in veel verschillende gerechten verwerken.

Ik heb het vanavond weer gegeten : eigen gemaakte soep met verse groente er in. Nee niet soepgroente , die je in de winkel koopt, dat is een noodsprong. Wat je beter kunt doen is met een paar bouillonblokjes een pannetje soep maken en daar in een paar uien kleingesneden doen en ook gewoon > groente < Ik had in de koelkast een 'vergeten' bloemkool in de koelkast liggen, nou dat is dan duidelijk! Je snijdt er roosjes af en het blad kun je gelijk mee nemen, klein snijden en in een vergiet alles schoon spoelen. Daarna in de pan met soep en op klein vuur een tijdje laten staan. Heerlijk: het vult en is gezond > je kunt dit een paar keer per week met allerlei groenten (worteltjes , prei , boontjes) doen. Niet te klein snijden, je moet nog wat te kauwen hebben, dat werkt ook weer bevredigender, en ook niet te lang koken! het moet NIET zacht worden. Probeer het maar , lekker en effectief! Toegevoegd na 1 minuut: Ik vergeet helemaal mijn dagelijkse rauwkost : schaaltje met klein gesneden rode paprika met ui of komkommer met tomaat of stengels bleekselderij . Wat je maar lekker vindt , als het maar rauw is en goed kauwen , dat is de helft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100